Druga formacija animatora

fb.pngyt.pngin

Pozvani smo biti najbolja verzija sebe - predavanje u Centru za mlade

Predavanje SimoNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. od početka akademske 2017./18. godine, pokrenuo je ciklus predavanja za mlade Grada Sarajeva, koja imaju za cilj pružiti mladima priliku za rast u vjeri, odnosima s drugima i kritičkom promišljanju, a koja se održavaju svakog drugog ponedjeljka u mjesecu, u prostorijama Centra za mlade.

Predavanje na temu Otvoriti oči za radost, u ponedjeljak 11. prosinca, održao je vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. U svom predavanju, vlč. Šimo je mladima posvijestio da su pozvani biti najbolja verzija sebe, nalazeći utemeljenje u Božjoj neizmjernoj ljubavi. Istaknuo je da su prisutne opasnosti da čovjek vidi samo nedostatke na životnom putu, što ga može učiniti nesretnim, te podsjetio mlade da su oni ti koji usmjeravaju svoj pogled i biraju zahvalnost za ono što imaju ili frustraciju zbog onoga što im nedostaje. Također je mlade podsjetio da njihova sreća ovisi isključivo o njima samima te da nije u vezi s ispunjavanjem očekivanja koja  drugi postavljaju.

U svom predavanju, vlč. Šimo se osvrnuo i na ciljeve koje svaki čovjek treba imati te potaknuo mlade da se uistinu ne plaše postavljati ih, ali da ih kreiraju prema vlastitim sposobnostima, imajući na umu da do frustracija mogu dovesti i vlastita očekivanja koja su prevelika – veća i od očekivanja koja Bog ima prema nama. Također je mlade potaknuo da ne troše dragocjeno vrijeme na razmišljanje o tomu što drugi misle ili pričaju, nego da se usmjere na misao da su sami odgovorni za svoju sreću i da sami odlučuju o tome što će sa sobom – onakvim kakvi uistinu jesu, znajući da radost uvelike ovisi i o aktivnostima kojima ispunjavaju svoj život.
Zaključivši predavanje pričom o sv. Petru koji je počeo tonuti kada je pogled usmjerio prema samome sebi i opasnostima kojima je okružen, vlč. Šimo je pozvao mlade da svoj pogled uvijek usmjeravaju prema Kristu te da iz njega crpe snagu kako bi mogli vidjeti dobro u sebi samima.

M.P.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE