Planiranje razmjene mladih - Inside!

fb.pngyt.pngin

Održana prva radionica u sklopu projekta „Koračajmo zajedno“

koracajmo zajednoProjekt je pod nazivom „Koračajmo zajedno“ stigao i u Katolički školski centar „Petar Barbarić“, gdje su omladinski treneri Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, zajedno s regionalnim uredom za mlade u našem školskom centru, organizirali prvu edukativnu radionicu u sklopu ovog projekta.

Cilj je ovog projekta razviti ekumenski dijalog te dijalog općenito među pripadnicima različitih religija u Bosni i Hercegovini gdje je fokus posebno stavljen na mlade.

Budući da se od ove godine u projekt aktivno uključila i Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, polaznici su sekcije animatora i volontera na prvoj radionici imali priliku čuti nešto više o islamskim običajima i obilježjima.

Edukativnu su radionicu vodili Ahmed Tabaković i Stefan Terzić koji u sklopu radionica približavaju učenicima običaje drugih religija te im omogućuju bolje upoznavanje s pripadnicima drugih religija u Bosni i Hercegovini s krajnjim ciljem razvijanja tolerancije i razumijevanja prema svim razlikama koje postoje u našoj zemlji.

U narednom razdoblju naši će učenici dobiti priliku sudjelovati na još nekoliko edukativnih radionica, a već na proljeće počinju pripreme za međureligijski kamp za koji su naši učenici već izrazili veliki interes.

U sklopu će ovog kampa naši mladi imati jedinstvenu priliku susresti se s mladima iz različitih vjerskih zajednica s kojima će zajedno posjećivati značajne vjerske objekte u Bosni i Hercegovini te organizirati edukativni program u sklopu ovog kampa.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2018
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2017.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE