Planiranje razmjene mladih - Inside!

fb.pngyt.pngin

Kolačić za Haiti

6886 HelpHaitiLogoU sklopu dosada najveće volonterske akcije mladih, 72 sata bez kompromisa, koju je u Bosni i Hercegovini četvrti put realizirao Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, volonteri su dio svojega slobodnog vremena osim građanima BiH odvojili da bi pomogli i mališanima u Dominikanskoj Republici i Haitiju.

Projekti na kojima je volontiralo 1100 mladih obogatio je i kulinarski projekt mladih, koji su u kuhinji Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ pripremali kolačiće koje su prodavali na nedjeljnim svetim misama u sarajevskim župama 2. listopada.

Kolači, osim što su izrađeni s velikom radošću volontera, još su po nečemu posebni. Posebnost toga slatkog djela mladih ruku bila je potraga „biblijskih“ uputa za pripremu kolača koje je mladim volonterima uputila Misijska središnjica. Dakle riječ je o receptima čji su sastojci i način pripreme napisani pod „šiframa“, tj. biblijskim kraticama. Da bi saznali što im je činiti, mladi volonteri su najprije morali posvetiti vrijeme tražeći u Bibliji značenje kratica, a tek potom su bili u mogućnosti pristupiti pripremama.

Više od osam stotina “kolača za Haiti“, koliko su mladi napravili tijekom tri dana akcije, uspjelo se prodati na nedjeljnim misama, za što je prikupljeno 1117,60 maraka, koje su uplaćene na račun Nacionalne misijske središnjice u Sarajevu za potrebe djece u Haitiju.

U prilogu teksta pročitajte jedan od recepata koji su mladi morali odgonetnuti da bi pripremili kolač.

VANILIJIN KEKS

U jednu Izl 37, 16 stavi:
– 125 g Post 18, 8 (ono prvo navedeno)
– 50 g šećera
– 2 vrećice vanilijina šećera
– 50 g pudinga od vanilije
– 125 g mekog 1 Ljet 9, 29
Od svih sastojaka napravi ono što su napravile žene u Jr 7, 18. Zamotaj ga u foliju i ostavi pola sata u hladnjaku. Nakon tog smjesu ponovno premjesi i od nje napravi male Iz 22, 18 (neka budu veće od Post 43, 11). Posloži ih u Ez 4, 9, prethodno obloženu papirom za pečenje i pritisni ih vilicom da po njima ostanu „šare“. Zatim od toga napravi ono što su radili Izraelci u Izl 16, 23, ali ne predugo, svega 5 – 8 minuta na temperaturi od 180 °C.

Josip Milanović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2018
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2017.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE